Over ons FAQ Contact
Zoek direct op bestemming of hotelnaam   

Home        Vakantie nieuws

  Terug

eTA Canada verplicht vanaf 29 september 2016
Vanaf 29 september 2016 is het verplicht voor iedreen die per vliegtuig aankomt in Canada een goedgekeurde eTA-aanvraag te kunnen overleggen. De aanvraag is na goedkeuring 5 jaar gedig en kost 7 CAD $.

Meer informatie en mogelijkheid om een eTA aan te vragen zie Canada.ca/eTA 
.
Bron: ANVR 23 mei 2016


Aanscherping toegangsregels VS

De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. Wij adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
Volgens deze aangescherpte regels van de USA douane zijn de regels voor bepaalde groepen reizigers aangescherpt.
Dit betreft:
Reizigers met de nationaliteit uit landen van het Visa Waiver Programma (zoals Nederland) die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar of nog verblijven in de landen Iran, Irak, Soedan of Syrië of
Reizigers die naast de nationaliteit van het Visa Waiver Programma ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben
Zij kunnen niet meer via het Visa Waiver Programma naar de VS reizen. Zij moeten een visum aanvragen via de consulaire vertegenwoordiging van de VS. 
Bij reizigers die reeds een ESTA hebben en daarnaast een dubbele nationaliteit van één van de 4 genoemde landen, is de ESTA vanaf 21/1/2016 ingetrokken.

Wij adviseren zakenreizigers, maar ook zij die op vakantie zijn geweest in de afgelopen 5 jaar naar bv. Iran, hier allert op te zijn.         

Bron: ANVR 28 januari 2016


Visum Kenia : vanaf 1 sept. alleen elektronisch vooraf
Op 1 juli 2015 heeft de Keniaanse overheid een online systeem ingevoerd voor het aanvragen van een (toeristen)visum. Tot 1 september 2015 kunnen reizigers ook nog een visum aanschaffen bij aankomst op één van de (internationale) luchthavens van Kenia. Na 1 september vervalt deze mogelijkheid. Alle buitenlandse reizigers die een visum nodig hebben voor Kenia kunnen vanaf 1 september 2015 alleen elektronisch vooraf nog een visum aanvragen. Zie voor het aanvragen van een visum onze homepagina of ga naar visumcentrale.nl
Bron: ANVR 21 juli 2015
 

Regels voor reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika aangescherpt
Ga je met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika? Let dan goed op, want de douaneregels voor reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika zijn aangescherpt.

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten met ingang van 26 mei 2014 aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kind(eren). Het ministerie heeft de ingangsdatum van deze wetswijziging echter verschoven naar 1 oktober 2014.

Zuid-Afrika eist geboorteakte voor minderjarige kinderen
Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte. Deze wetswijziging is ingevoerd om kinderhandel en kinderontvoeringen tegen te gaan en gaat in op 1 oktober 2014.

Met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika op vakantie
Tot eind september mogen gezinnen met minderjarige kinderen nog zonder origineel geboorteakte reizen. Dit betekent dat de gezinnen die nog geen maatregelen hebben getroffen met betrekking tot de wetsherzieningen van 2007 en 2011 en de nieuwe immigratieregels nog de mogelijkheid krijgen om op vakantie te gaan met hun kinderen. Het advies is om voldoende tijd de nemen voor de aanvraag van de akte en niet te lang te wachten met het starten van de procedure.
Bron: Reisprofs.nl, 13 juni 2014
 

VisumCentrale maakt reis naar India stuk eenvoudiger

Een visum voor India regelen, kan soms best lastig zijn. Het land heeft er nog een schepje bovenop gedaan door van alle aanvragers vingerafdrukken en een gezichtsscan te verlangen, die bij het consulaat moeten worden gemaakt. Maar reizigers hoeven zeker geen streep door hun trip naar het fraaie en eigenaardige land te halen. Met de VisumCentrale van CIBT verdwijnen alle irritaties als sneeuw voor de zon.

“De aanvraagprocedure is ingewikkeld,” zegt Richard Sharpe, operationeel directeur bij CIBT. “Momenteel krijgen we een ongelooflijk aantal telefoontjes van klanten die vragen wat ze moeten doen.” De nieuwe regels zijn maandag 28 april ingegaan. Nederland is het eerste land in Europa dat bij ieder visum met de zogenoemde ‘biometrische gegevens’ te maken krijgt, andere landen moet over een paar maanden volgen. “We verwachten dat de eisen over een jaar wereldwijd zijn,” zegt Sharpe. 

Sharpe vreest dat de nieuwe visumregeling Nederlanders af zal schrikken om in de toekomst naar India te reizen. Terwijl de reiziger met de service van de VisumCentrale helemaal niet nagelbijtend op zijn visum hoeft te wachten, in de hoop dat alles op tijd goed komt. Klanten moeten slechts één keer naar het consulaat voor de vingerafdrukken en gezichtsscan, de rest wordt voor hen gedaan. “Met onze precheck- en invulservice nemen wij de zorg voor de formulieren op ons,” zegt Sharpe. “Het invullen is behoorlijk gecompliceerd, maar met de jarenlange ervaring die wij hebben, komt het zeker goed. We hebben consulenten die zeven jaar met India bezig zijn en precies weten wat de ambassade verwacht.” 

De precheck- en invulservice kost 65 euro, exclusief btw en consulaire tarieven. Hiermee valt overigens een hoger bedrag te besparen, want wie de documenten met Engelstalige vragen verkeerd invult, moet voor een tweede keer naar het consulaat en dus een extra dag vrij nemen én extra reiskosten betalen. Medewerkers van de VisumCentrale kijken of de klant alles goed heeft ingevuld, er niets ontbreekt en alle meegeleverde documenten juist zijn. Vervolgens wordt de aanvraag online verwerkt. 

Wie zich echt helemaal nérgens om wil bekommeren, kan gebruik maken van de ‘executive service’ van 195 euro, exclusief btw en consulaire tarieven. Een medewerker legt uit hoe de aanvraagformulieren zo goed mogelijk worden ingevuld, maakt een afspraak voor het afgeven van de biometrische data, brengt alle documenten naar het Visa Application Centre en zorgt ervoor dat paspoort en visum (aangetekend) bij de aanvrager worden bezorgd. 

“Bij de executive service doen we werkelijk alles voor de klant,” zegt Sharpe. “Hij hoeft alleen maar te komen opdagen voor de biometrische gegevens, dus voor de vingerafdrukken en gezichtsscan. Dat kan bij het consulaat in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam.” Genoeg toeristen en zakenlieden hebben hun reis naar India moeten annuleren vanwege een geweigerde visumaanvraag. Wie zijn aanvraag via de VisumCentrale doet, hoeft daar niet bang voor te zijn. Medewerkers kijken naar ieder detail, van de foto die precies 5 bij 5 centimeter moet zijn tot aan de brief van de werkgever. Vervolgens kan de klant met een gerust hart naar India.
 

Medicijnpaspoort en vakantiechecklist voor reizigers
Een medicijnpaspoort is een compleet en actueel overzicht van de medicijnen die iemand gebruikt. Het is alleen bij de apotheek te verkrijgen en is bedoeld voor iedereen die medicijnen gebruikt. Met het medicijnpaspoort kunnen mensen in noodgevallen - of bij ernstige klachten - snel en adequaat geholpen worden in apotheken en ziekenhuizen en door artsen en specialisten, zowel in Nederland als daarbuiten. Naast de merknaam staat ook de stofnaam vermeld op het paspoort. Tevens is een vakantiechecklist beschikbaar voor een volledige reisapotheek. Reizigers kunnen zich met deze twee hulpmiddelen goed voorbereiden op een gezonde vakantie.

    Zoek uw kantoor
Zoek uw kantoor
    Handige links
ANVR
Reisdagboek
Reisinformatie
Toon meer...
ANVR
Copyright © 2013-2014
 
KeepAlive